Als ik tegen je zeg dat je al perfect bent zoals je nu bent… waarom zou ik dan nog steeds als coach werken? Dit is de vraag die ik mezelf de afgelopen dagen stelde. Hoe coaching je kan helpen om je authentieke zelf te (her)ontdekken, leg ik je dan ook graag uit in deze blog.

Liever de video bekijken? Dat kan! Verder lezen kan onder de video.

 

Perfect, ik?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende coaches bij wie je terecht kan: business coaches, loopbaancoaches, mental coaches, transformatiecoaches, … Ik noem mezelf Kom-In-Actie Coach want dat is exact wat ik wil bereiken: jou op zo’n manier coachen dat je daadwerkelijk in actie komt én blijft! Zo help ik je ontdekken welke mogelijkheden je hebt en wat jouw groeipotentieel is. Het ultieme doel? Ervoor zorgen dat jij kan worden wie je werkelijk bent zonder alle verhalen, maskers en mist om je heen.
Kijk, het feit is dat jij compleet en perfect bent zoals je nu op dit moment bent. Realiseer jij je dat? Super! Maar helaas geloven nog steeds heel veel mensen niet dat ze perfect zijn. We vinden altijd wel iets om af te keuren aan onze looks of er is altijd wel een karaktereigenschap die we willen veranderen of verbergen. Ik behoorde vroeger ook tot deze groep mensen. Maar niets is minder waar: er valt niets te ‘fixen’ of te verbeteren. Jij bent je unieke zelf!

 

“Je tijd is beperkt, dus verspil hem niet aan het leiden van het leven van iemand anders. Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. De rest is van ondergeschikt belang.”
Steve Jobs

 

Authentiek zijn kan je leren

Je durft je eerlijke mening niet te geven op de werkvloer?
Je voelt je vaak onzeker?
Je doet je anders voor dan hoe je echt bent?
Of je gedraagt je geforceerd in groepen?

Dan moet ook jij dringend meer jezelf durven zijn. En coaching kan hierbij helpen!

Dag in, dag uit een rol spelen of masker dragen door je anders voor te doen om aan anderen hun verwachtingen te voldoen, kost niet alleen veel energie maar het brengt ook een enorme dosis vermoeidheid en stress met zich mee. Je authentieke zelf verbergen kan bovendien aanleiding geven tot mentale of zelfs fysieke klachten zoals rugpijn of migraine.
De coaching bij Devijfklaver® is van die aard dat ik samen met jou alle verhalen, vooroordelen en negatieve gedachten die je over jezelf hebt, help weghalen. Zo zorgen we ervoor dat je ware identiteit weer tot uiting komt. Op het moment dat je dit patroon ontdekt, zullen er deuren voor je open gaan, zal je mogelijkheden zien om je leven te transformeren en om optimaal contact te maken met jezelf en je geliefden. De transformatie van je persoonlijke en je zakelijke leven is dan een feit. En de impact die dit creëert voor de wereld om je heen is ONGELOFELIJK! Stap voor stap, zo gaan we aan de slag. Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten!

 

Woorden geven betekenis aan je leven

Hoe je met communicatie omgaat, heeft ook een grote invloed op je leven. Ik geef je dan ook graag volgende tip mee: je creëert je leven met je woorden want woorden krijgen pas inhoud wanneer jij er zelf een betekenis aan geeft. Dit is erg interessant. Neem bijvoorbeeld een situatie waarin iemand niet aardig is tegen je en dingen zegt die je pijn doen. Welnu, die woorden doen alleen pijn als jij er zelf betekenis aan geeft. Op het moment dat ik me dat realiseerde, gaf het me zo’n gevoel van vrijheid! Wanneer je op deze manier naar communicatie kijkt, heb je eigenlijk de keuze of je die woorden invloed op je laat hebben of juist helemaal niet. Aan de andere kant, als je je woord eert , geef je er betekenis aan. Je zegt wat je gaat doen en dan doe je het. Dat is integriteit. Jij bent jouw woord.

Wil jij ook leren hoe je 100 procent jezelf kan zijn? Hoe je je niets meer kan aantrekken van de mening en verwachtingen van anderen maar je authentieke zelf kan (her)ontdekken? Wil je die deur openen met je eigen sleutel? Dan sta ik als coach graag voor je klaar. Ik vind het geweldig om met je samen te werken!

Meld je vandaag nog aan voor een gratis gesprek!
Boek 2 afspraken zodat je 60 minuten met mij in gesprek kan gaan. Je bent welkom via een zoom meeting online of live in de praktijk van Devijfklaver®.