VERBONDENHEID – Sleutel tot eenvoudig en puur geluk.

 

“Hoe gaat het met jou?” is in deze Corona tijd een algemeen of niet algemeen gestelde vraag – en wat maakt het nu uit. Mensen hebben zonder dat ze het doorhebben, een gevoel van af gescheidenheid van niet-verbondenheid terwijl wij “snakken” naar verbinding. Naar  een gewone babbel, even stoppen tijdens je fietstocht aan dat huis waarvan je weet dat iemand alleen woont en misschien net haar man verloren is door overlijden. Uit een behoefte naar contact en naar verbinding en tegelijk niet doorhebben hoe voedend het is voor beide partijen. Herkenbaar?

Zo kwam ik fietsend langs mijn nieuwe buurvrouw die kwam overgewaaid uit Knokke naar Ronse, en even terugkerend om toch maar aan die deur te kloppen en een gezellige babbel te hebben, uiteraard op veilige afstand van. Blijkt dat haar man na een paar weken opname overleden was en zij van Knokke naar Ronse kwam wonen, in haar buitenhuisje. Ze deelde veel van haar levensverhaal van 77 jaar vol energie. “Wow is deze vrouw echt deze leeftijd”, dacht ik bij mezelf, “mooi zeg!” Ik moet mezelf forceren om de straat over te steken om naar huis te gaan, zo een deugd deed dit gesprek mij. Het gaf mij als 58 jarige de energie als ik thuiskwam van een 20 jarige heeeeeeeeeeeeeeeerlijk !

Die energie voelen is zo zalig, die levensenergie !

Hoe pakken we het verlangen naar verbondenheid met onszelf en de ander(en) nu aan in deze zware Corona tijd?

Hey let op, ik dacht bij mezelf dat ik het allemaal op een rijtje had in deze tijd en na 6 maand voel ik plots de heftige impact ervan. Nee mensen ontken het niet. Het is zwaar, erken dit gevoel …

“Okay genoeg gefilosofeerd”zou jij beste lezer(es) kunnen denken: “Wat gaan we ermee doén of net niet doén?”

Door de situatie met mijn liefste dochter die 20 jaar geleden geboren werd, was er een soort innerlijke knop die  me deed draaien naar “mogelijkheden, kansen”  en dat deed ik zonder dralen, zonder boeken te lezen of cursussen te volgen.

Deze crisis geeft ons kansen… ook de situatie met mijn dochter gaf mij heel veel kansen.

Er zit een les in deze harde situatie voor alle mensen. Doorheen de mist zien we af en toe een lichtpunt waar we mee aan de slag kunnen.

In een Natuurcoaching is er een grote mogelijkheid dat de deur naar antwoorden zomaar open gaat voor jou.

 

Want jij wil toch ook antwoorden, niet?

Boek jouw Natuur Coachingsessie nù, want nù is jouw moment.

Tijdens de Corona periode zijn er 2 extra services aan verbonden die ik jou vertel bij jouw boeking 😉

Hartegroet,
Caroline