Hoezo… in problemen groeikansen zien?

Je herkent misschien wel of niet die innerlijke stem, die denkt: “Allemaal gemakkelijk gezegd, problemen zijn nu eenmaal problemen.”

Zelf vind ik het bijzonder om in het dagelijks leven boodschappen, antwoorden te vinden. Hoe ? Omdat je door om je heen te kijken en ook te luisteren naar wat er wordt gezegd.
Als voorbeeld vertel ik iets wat ik deze week meemaakte op de weg. Ik reed met de wagen op een smalle rijweg die ik elke keer met voldoende voorzichtigheid doe, vanwege het feit dat de weg smal is! Dit vooral als je tegenliggers hebt zoals tractoren, vrachtwagens of personenwagens die angst hebben om netjes aan de zijkant te rijden …

 

Metaforen helpen je oplossingen zien

Zodus het verhaal gaat verder: er reed een personenwagen voor mij en op dat moment kwam een heel grote tractor in de tegenrichting. Omdat ik die dag nogal een baaldag had was ik blij om een boodschap te doen en het huis even uit te zijn. Ik merkte bij mezelf op dat ik vooral bezig was met de bestuurder die voor mij reed te observeren, omdat die bij elke tegenligger op de rem ging duwen.
Vervolgens merkte ik in mijn ooghoek de tractor reus snel aan komen rijden met de focus vooral op de bestuurder voor mij. De tractor was voorbij en toen kwam een gewone personenwagen in tegenrichting en dan ook, ging mijn voorligger op de rem. Zo deed die persoon dat de volledige weg!  Als conclusie bedacht ik me dat dit heel interessant was om te zien gebeuren!

 

Waar ligt joùw focus op?

 

Omdat ik dan al zelf een baaldag had gehad, kon ik mezelf eigenlijk wel een stuk entertainen met het schouwtoneel voor mijn neus. Wanneer je je focust op “het probleem” of het “obstakel” wat zie je dan nog verder om je heen? 
Zo merkte ik dat het perfect mogelijk is voorzichtig te zijn i.v.m. een obstakel en dit in je ooghoek op te merken en je vooral te focussen op het belangrijkste.

 

Ga je in op elk obstakel of probleem, that is the question!

 

Een probleem, obstakel of hoe je het ook wil benoemen uit de weg gaan of je ogen er voor sluiten is volgens mij geen oplossing.

 • ga je inhaken op elk probleem of obstakel?
 • welk probleem vraagt prioritaire actie?
 • is het écht een probleem in realiteit of eerder iets in je gedachten tollend hoofd ?
 • wat leer je uit de dagelijkse obstakels op je pad?
 • dient alles meteen opgelost te worden?
 • ….

 

Welke bril heb je op?

 

De bril die we op hebben kan een bril zijn van “mogelijkheden, groeikansen, potentieel …”  of het kan een zwarte bril zijn waarbij alles donker en amper oplosbaar voor je lijken. Zoals de Mount Everest beklimmen, gewoonweg niet om aan te beginnen!  Weet je, één ding tegelijk aanpakken en het meest belangrijkste kiezen om meteen aan te pakken is een grote hulp.
Nadien pak je het volgende aan!

 

“Vind ik leuk” status

Tegenwoordig moet alles “vind ik leuk” zijn, dit is zo een hip woord. Nee, het leven zowel op persoonlijk als professioneel vlak, is niet altijd leuk. Het is hoé je er mee omgaat en hoe je ernaar kijkt.

 

Mount Everest versus uitdagingen van het leven

Er zijn twee mogelijkheden om die befaamde berg te gaan beklimmen, versus onze uitdagingen aan te pakken. Of je gaat er vlak voor staan – zie jezelf voor die berg – en je hoofd gaat fel achteruit (let op voor die gevoelige nek! ;-)) en je blijft ter plekke staan en denkt dat dit niet “het moment” is of  je moet eerst dat “superboek” gaan lezen vooral je … herkenbaar ?

Een andere kans: je gaat afstand nemen en de Mount Everest in je opnemen, en kijken welke éérste stap je gaat zetten! 

 

We zijn hier maar voor even …

 

Sorry even de filosofische toer opgaan, en het is toch waar? Als we geluk hebben, worden we wel en gezond 100 jaar. Aldus werken we tot 66 jaar of als we graag werken als ondernemer, werken we lekker door. Over welke dingen in het leven is het de moeite je écht zorgen te maken… toch even een reflectievraag. Kijk eens terug naar situaties waarin je je bergen zorgen maakte, en hoe het zich achteraf wel heeft opgelost door eerst rustig te worden, met de juiste mensen in contact te komen, vertrouwen te hebben en je focus te houden… met vallen en opstaan lukt het altijd!

 

Het hoeft niet perfect te gaan

 

Wij mensen willen zoveel mogelijk pijn en ongemak vermijden, en het is zo dat er wel elke dag uitdagingen op ons pad komen. Pak die uitdagingen aan, ze houden je scherp en vandaaruit blijf je in actie en bijgevolg veranderen je gedachten en gedrag. Het is een bijzonder mooie groeikans en we gaan door de hobbels en bobbels van het leven.

 

Keuzes maken geeft rust

 

Verder laat ik jullie graag weten dat ik een tijd geleden definitief gekozen om enkel met vrouwen te werken! Wat gaf dit een rust!
Vrouwen die:

 • genoeg hebben af te hangen van de goedkeuring van anderen
 • het beu zijn zichzelf op de laatste plaats te zetten
 • kiezen voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • nu eindelijk die droom te realiseren
 • authentieker gaan leven en spreken
 • van zichzelf houden of ze nu 20, 30, 40 of “ouder” zijn !
 • fier op zichzelf zijn

 

Yes de deVijfklaver Online Academy is er !

Vandaaruit wil ik met trots meedelen dat er eindelijk een Online Academy is “Worden wie je bent” met een heel uitgebreide online training die je voor de rest van je leven meedraagt en omzet in actie, zowel naar jezelf als naar buiten toe. Ik heb er hard en met veel toewijding en liefde aan gewerkt!

En daarom heb ik eindelijk gekozen om hulp te vragen om de online leeromgeving te creëren!

Ja!!!!  En joepie, ook ben ik nog meer fier dat er een nieuw e-boek is die deze maand nog te krijgen is! Met een extra verrassing!

Plus ik draag fiere pauwenveren want ik ben nog meer en meer fier en happy dat er ook een totaalpakket is, een combinatie van Worden wie je Bent met life Coaching erbij, als je het nog meer wil verdiepen met mijn begeleiding vanuit expertise, ervaringen met vrouwelijke cliënten en professionaliteit.

Mijn missie vanuit mijn Hart

Ik ben trots om een vrouw te zijn die hier met enthousiasme en liefde in het leven staat, en als missie heeft andere vrouwen te begeleiden naar hun authentieke en pure zelf, zodat jullie je hart volgen en vooreerst een gelukkig leven hebben, en vervolgens wie je ook bent, wat je ook al hebt meegemaakt, hoe lang je hier al op aarde bent, kan bloeien als vrouw om jouw omgeving te inspireren!

I love you all!

 

 

“There is no limit to what we as women can accomplish” Michelle Obama