Vragen die in jou kunnen oprijzen

Staan jouw vragen hier niet bij ?

Geen probleem, vul het contactformulier in.

Veel gestelde vragen

Kan ik met elk probleem bij jou terecht ?

Nee.Daarom is een voorafgaandelijk gesprek noodzakelijk om dit samen te onderzoeken.

Hoe weet ik dat de Methode Devijfklaver® iets voor mij is ?

Door een kosteloze Kom-In-Actie Scan te plannen met mij. Het is belangrijk dat wij een match zijn, zodat ik jou echt vooruit kan helpen naar jouw resultaten.

Is het mogelijk om één sessie bij jou te volgen ?

Nee, dat is niet mogelijk. Transformatie is een proces en dat kost tijd. Je kan wel inzicht krijgen in wat er op dit moment speelt in jouw persoonlijke en zakelijke leven. Doorheen het traject groei jij naar een nieuwe houding in de kijk op jouw uitdagingen en groeikansen en dat vraagt tijd. Meestal zijn problemen al een langere tijd bezig en ergens is het logisch dat je tijd nodig hebt om die grondig aan te pakken. Oppervlakkige veranderingen hou je niet vol, we gaan tot in de diepte.

Wat als je me niet kan helpen met mijn hulpvraag ?

Ik beschik over een groot deskundig netwerk om jou door te verwijzen. Ik help jou verder hierbij, zodat je verdere stappen kan zetten.

Is de coaching life of online ?

Beide. De coaching life is zowel in de praktijk van Devijfklaver® en ook soms buiten in de natuur. Met online bedoel ik dat de coachingsessie ook via skype of facetime kan doorgaan, als je bijvoorbeeld door omstandigheden je niet kan verplaatsen. Met online bedoel ik ook dat er een online traject komt van 3 maand, en daarbij heb je dan geen persoonlijk contact met mij, behalve op 1 live dag die zal doorgaan.

Werk je 1 op 1 of in groep ?

Vanaf 2019 geef ik nog uitzonderlijk een 1 op 1 VIP traject. Het aanbod met VIP traject van 6 maand zal doorgaan in een groepje van minimaal 6 tot maximaal 12 personen. Er is ook een online aanbod, dat voor groepen is. Daarnaast zijn de diverse trainingen die zullen gegeven worden voor kleinere en grotere groepen.

Is er een verschil tussen coaching en therapie ?

Allereerst, coaching is geen therapie en het is ook niet de bedoeling dat het als therapie wordt opgevat. Voor mensen die overwegen om een vorm van therapie te gaan volgen, biedt coaching wél een goed alternatief. Een belangrijk verschil tussen een coach en een therapeut is het doel dat zij willen bereiken met de cliënt. De coach gaat samen met de cliënt op zoek naar een oplossing voor een probleem. Daarnaast hoort de coaching vooral te gaan over de toekomst. De coacht ondersteunt de cliënt in zijn of haar levenssituatie, het verbeteren van de prestaties en creëert wenselijke situaties. Er wordt tijdens coaching uitgegaan van ieders talenten en dat die optimaal benut worden.

Coaching kan voor mensen in de volgende situaties een goede manier van werken  zijn als
– mensen hun zelfbewustzijn willen vergroten
– mensen meer inzicht willen krijgen in hun persoonlijke wensen en doelstellingen
– mensen de stress in het dagelijks leven willen beperken
– mensen hun zelfdiscipline en bewustzijn willen verbeteren
– mensen op zoek zijn naar een balans tussen werk en privé.

DUS
Een coach graaft over het algemeen niet in het verleden van de cliënt en gaat daarnaast niet grondig op de persoonlijke problematiek in. De coach probeert ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk manieren worden gevonden en ontwikkeld die de effectiviteit van cliënt vergroot, waardoor de gestelde doelen worden behaald.  

De therapeut richt zich daarentegen hoofdzakelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem van de cliënt, zoals trauma’s of psychische problemen. Het doel van de therapeut is dat de psychische klachten en het disfunctioneren verminderen zodat het welbevinden van de cliënt hersteld.

Het kiezen voor therapie gaat vaak gepaard met klachten binnen een bepaald gebied waarin de therapeut gespecialiseerd is. Therapie is geschikt voor mensen die te maken hebben met: 
– verslaving
– depressie
– psychische problemen

DUS

De psycholoog of (psycho)therapeut graaft en spit in het verleden, om zo het onderliggende probleem bij de cliënt te achterhalen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een vermindering van psychische klachten en zal het functioneren van de cliënt verbeteren.   

bron:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/54962-verschil-coaching-en-therapie-een-vergelijking.html
http://gortcoaching.nl/verschil-tussen-coaching-en-therapie/

Heb jij een vraag ?
Stel ze hier.

Jouw bericht

dit veld niet invullen s.v.p.