Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de diensten van deVijfklaver?
Hieronder kan je het antwoord vinden op een aantal veelgestelde vragen.

Heb je een andere vraag of vragen?
Mail ze naar [email protected]
Ik beantwoord ze graag! 

Met welk probleem kan ik bij jou terecht?

Je kan bij deVijfklaver terecht voor een waaier van 5 diensten die te maken hebben met 
Houden van jezelfZelfbeeldZelfacceptatieZelfvertrouwenHeldere Communicatie

Herken je jezelf in één of meer van volgende situaties?

 • Je wilt helder en duidelijk leren communiceren.
 • Je wilt meer zelfvertrouwen ontwikkelen.
 • Je hebt nood aan meer zelfliefde.
 • Je vindt het lastig om jezelf te accepteren zoals je bent.
 • Je wilt een positief zelfbeeld vormen.
 • Je wilt rust in je hoofd.
 • Je wilt stoppen met piekeren.
 • Je wilt (verborgen) talenten ontdekken of ontwikkelen.
 • Je wilt een droom realiseren maar je weet niet waar te beginnen.

Heb je één of meermaals ja geantwoord? Dan ben je bij Caroline van deVijfklaver in goede handen!

Wie kan bij deVijfklaver terecht?

Caroline van deVijfklaver staat klaar voor vrouwen die aan het stuur van hun eigen leven willen staan, en die er misschien al lang van dromen een andere weg  in te slaan op professioneel vlak.  Zit jij met een probleem,  heb jij een droom die je wilt realiseren of zit je persoonlijk of professioneel in de knoop met jezelf? Dan ben je bij Transformatie Coach Caroline van harte welkom.

Welke opleidingen heeft Caroline gevolgd?

Caroline Geirnaert is een ICF-erkende coach.  De International Coach Federation is een organisatie die de certificering van professionele coaches ondersteunt en geldt als kwaliteitslabel voor kwalitatief hoogstaande coaching. In 2019 wordt ze bovendien Associate Certified Coach (ACC).Caroline blijft ook steeds bijleren en haar kennis vergroten om (startende) ondernemers of personen met een ondernemersdroom zo optimaal mogelijk te ondersteunen met een praktische en professionele all-in begeleiding.

Caroline beschikt over volgende ICF-erkende certificaten:

 • Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming®
 • Licensed Master Practitioner of Neuro-Linguistic Programming®
 • Reiki – 1st and 2nd Degree Usui
 • Integrale Coaching Essentials
 • Integrale Coaching Professional
 • Masterclass Systemisch Coachen
 • Systemisch Coachen bij Bert Hellinger Instituut

Hiernaast behaalde ze ook volgende certificaten:

 • Creatieve Dynamische Coaching van Volwassenen, Jongeren en Kinderen
 • Holistische Kindertherapie
 • Cranio Sacraal Therapeut
 • TouchLife® Massage nach Leder und von Kalckreuth
Wat als je me niet kan helpen met mijn hulpvraag?

Is een coachingtraject, workshop of een sessie relaxatiecoaching niet de geschikte oplossing voor jouw probleem? Dan zal Caroline jou dit eerlijk vertellen. Bovendien helpt Devijfklaver® jou bij het vinden van de juiste hulp voor jouw specifieke uitdaging dankzij het grote deskundige netwerk van Caroline.

Is de coaching live of online?

Coaching door deVijfklaver kan zowel face-to-face als online gebeuren. Er is nu ook een Onlline Academy die ontstaan is door de Corona situatie . De coaching kan live doorgaan in de praktijk van deVijfklaver alsook op verplaatsing zoals op een inspirerende plek in de natuur. Kan je je door omstandigheden moeilijk verplaatsen? Dan kan de coaching sessie ook via Zoom doorgaan. 

Gebeuren de coachingtrajecten en workshops individueel of in groep?

Devijfklaver® werkt zowel 1 op 1 als in kleine groepen van 4 tot 8 personen. Het voordeel van individuele coaching sessies is dat je mijn volle aandacht hebt. Het voordeel van coaching in kleine groepen is dan weer dat je veel leert van elkaar. Bij coaching in groep wordt de groep bewust klein gehouden zodat iedereen nog steeds de nodige persoonlijke aandacht krijgt. Individueel of in groep? De keuze is aan jou!

Is er een verschil tussen coaching en therapie?

Ja, er bestaat een groot verschil tussen coaching en therapie!
Coaching is geen therapie en het is ook niet de bedoeling dat het als therapie wordt opgevat.
Een belangrijk verschil tussen een coach en een therapeut is het doel dat zij willen bereiken met de cliënt.

Coaching

De coach gaat samen met de cliënt op zoek naar een oplossing voor een probleem. Daarnaast hoort de coaching vooral te gaan over de toekomst. De coacht ondersteunt de cliënt in zijn of haar levenssituatie, het verbeteren van de prestaties en creëert wenselijke situaties. Er wordt tijdens coaching uitgegaan van ieders talenten en dat die optimaal benut worden. Een coach graaft over het algemeen niet in het verleden van de cliënt en gaat daarnaast niet grondig op de persoonlijke problematiek in. De coach probeert ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk manieren worden gevonden en ontwikkeld die de effectiviteit van cliënt vergroot, waardoor de gestelde doelen worden behaald.

Coaching kan de ideale oplossing voor jou zijn in volgende situaties:

 • Je wilt je zelfbewustzijn vergroten.
 • Je wilt meer inzicht krijgen in je persoonlijke wensen en doelstellingen.
 • Je wilt stress in je dagelijks leven beperken.
 • Je wilt je zelfdiscipline verbeteren.
 • Je wilt meer balans tussen werk en privé.

Therapie

De therapeut richt zich daarentegen hoofdzakelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem van de cliënt, zoals trauma’s of psychische problemen. Het doel van de therapeut is dat de psychische klachten en het disfunctioneren verminderen zodat het welbevinden van de cliënt herstelt.

Het kiezen voor therapie gaat vaak gepaard met klachten binnen een bepaald gebied waarin de therapeut gespecialiseerd is.

Therapie is geschikt voor jou indien je te maken hebt met:

 • Verslaving
 • Depressie
 • Psychische problemen

 

Wat onderscheidt deVijfklaver van andere coaches?

Caroline heeft een lange persoonlijke groeiweg én zoektocht achter de rug. Naast het feit dat dit heel boeiend én zinvol was, wil Caroline vrouwen vanuit haar eigen ervaring en authenticiteit helpen hun eigen authentieke koers te varen. 

Zij zorgt dat als jij  in actie komt, en in actie blijft , je resultaat boekt zowel persoonlijk als zakelijk. Uiteraard blijft de cliënt ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het wel of niet behalen van resultaat. Caroline leert jou steeds mogelijkheden zien in plaats van beperkingen en heeft heel snel door waar jij potentieel laat liggen. De begeleiding omvat bovendien ook een heel praktische kant, zodat jij een all-in professionele begeleiding krijgt.

 

Welke manier van werken vind jij belangrijk als coach?

Caroline coacht cliëntgericht  vrouwen waarbij vertrouwen, veiligheid en dé klik tussen cliënt en coach een absolute voorwaarde zijn.

Bovendien wordt iedere coaching sessie voor jouw specifieke talent of uitdaging uitgewerkt. Iedere persoon is uniek en dat verdient persoonlijke coaching op maat.

Het is wel van cruciaal belangrijk dat jij persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk vindt en dat je ook écht in actie wilt komen. Zo boek je namelijk het beste resultaat.

Verder werkt deVijfklaver rond focussen, natuurcoaching, creatief-fysieke coaching en leert helder leren communiceren. Het aanbod is geheel in een nieuwe kleedje gestoken, waarbij je alle pijlers van deVijfklaver hierin diepgaan vervat vindt, in de Online Academy. In de natuur leer ik je jouw antwoorden te zien via metaforen!

Wat is transformatie coaching niét?

Een transformatiecoaching bij deVijfklaver is geen quick fix voor jouw persoonlijke of professionele uitdagingen. Een snelle oplossing voor innerlijke belemmeringen bestaat helaas niet. Het is dan ook belangrijk om voldoende tijd voor uit te trekken zodat je de nieuwe inzichten van deVijfklaver kan omvormen tot een stevig fundament in jouw dagelijks leven.

Tijdens het coachingtraject zal jij positieve eigenschappen van jezelf leren kennen of als het ware van onder het stof halen. En … je zal ook negatieve eigenschappen van jezelf ontdekken en deze leren erkennen en aanvaarden. Daardoor ben je beter in staat om met moeilijke situaties om te gaan.

Als cliëntgerichte transformatie coach richt ik mij dus niet op het uit de weg ruimen van belemmeringen. Ik leer jou beter met deze persoonlijke of professionele uitdagingen om te gaan.