Vragen die in jou kunnen oprijzen

Staan jouw vragen hier niet bij ?

Geen probleem, vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Kan ik met elk probleem bij jou terecht ?

Nee.Daarom is een voorafgaandelijk gesprek noodzakelijk om dit samen te onderzoeken.

Hoe weet ik dat de Methode Devijfklaver® iets voor mij is ?

Door een kosteloze Kom-In-Actie Scan te plannen met mij. Het is belangrijk dat wij een match zijn, zodat ik jou echt vooruit kan helpen naar jouw resultaten.

Welke opleidingen heb jij gevolgd?

Coach is nog steeds een niet beschermd beroep, dat wil zeggen dat iedereen zich coach kan noemen. En iedereen kan zijn of haar aanbod en voorwaarden zelf bepalen, wat natuurlijk mooi is. Ik vind het heel belangrijk dat mensen die willen coachen opleidingen volgen, om professioneel waarde te geven.
Ik ben ook lid van het ICF International Coach Federation.
Gevolgde opleidingen zijn: Dynamisch Creatief Coachen van volwassenen, jongeren en kinderen, 4 jaar De Kleine Tiki in Breda, Holistische Kindertherapie bij de Zon in Zoetermeer, 3 jaar. NLP Practitioner bij De Groeiacademie te Brugge. NLP Master Practitioner bij YourCoach te Gent. Integrale Coaching Essentials bij Yourcoach te Gent. Professional Integrale Coaching bij YourCoach te Gent. Non violent Communication bij BlaBlaBla met Corrylaura van Bladel. Systemisch Coachen in Bert Hellinger Instituut Amsterdam. Cranio Sacraal Therapeut bij Etienne Peirsman Academie, 3 jaar. Herboriste, 2 jaar. TouchLife® Massage nach Leder und von Kalckreuth, 1 jaar in Duitsland. Energy Work met Michael Barnett, verschillende plaatsen in het buitenland. In opleiding NLP Coach. Oktober 2019 is erkende opleiding Stress- en Burn out Coach voorzien. Daarnaast heb ik sedert 2005 ervaring met coachen en begeleiden van aanvankelijk kinderen en ouders. Vandaaruit evolueerde ik naar wat ik op dit moment uitvoer. Als coach heb ik zelf ook een mentor omdat het belangrijk is steeds aan zelfreflectie te blijven doen en als mens en coach te groeien en te evolueren.

Wat als je me niet kan helpen met mijn hulpvraag ?

Ik beschik over een groot deskundig netwerk om jou door te verwijzen. Ik help jou verder hierbij, zodat je verdere stappen kan zetten.

Is de coaching life of online ?

Beide. De coaching life is zowel in de praktijk van Devijfklaver® en ook soms buiten in de natuur. Met online bedoel ik dat de coachingsessie ook via skype of facetime kan doorgaan, als je bijvoorbeeld door omstandigheden je niet kan verplaatsen. Met online bedoel ik ook dat er een online traject komt van 3 maand, en daarbij heb je dan geen persoonlijk contact met mij, behalve op 1 live dag die zal doorgaan.

Werk je 1 op 1 of in groep ?

Vanaf 2019 geef ik nog uitzonderlijk een 1 op 1 VIP traject. Het aanbod met VIP traject van 6 maand zal doorgaan in een groepje van minimaal 6 tot maximaal 12 personen. Er is ook een online aanbod, dat voor groepen is. Daarnaast zijn de diverse trainingen die zullen gegeven worden voor kleinere en grotere groepen.

Is er een verschil tussen coaching en therapie ?

Allereerst, coaching is geen therapie en het is ook niet de bedoeling dat het als therapie wordt opgevat. Voor mensen die overwegen om een vorm van therapie te gaan volgen, biedt coaching wél een goed alternatief. Een belangrijk verschil tussen een coach en een therapeut is het doel dat zij willen bereiken met de cliënt. De coach gaat samen met de cliënt op zoek naar een oplossing voor een probleem. Daarnaast hoort de coaching vooral te gaan over de toekomst. De coacht ondersteunt de cliënt in zijn of haar levenssituatie, het verbeteren van de prestaties en creëert wenselijke situaties. Er wordt tijdens coaching uitgegaan van ieders talenten en dat die optimaal benut worden.

Coaching kan voor mensen in de volgende situaties een goede manier van werken  zijn als
– mensen hun zelfbewustzijn willen vergroten
– mensen meer inzicht willen krijgen in hun persoonlijke wensen en doelstellingen
– mensen de stress in het dagelijks leven willen beperken
– mensen hun zelfdiscipline en bewustzijn willen verbeteren
– mensen op zoek zijn naar een balans tussen werk en privé.

DUS
Een coach graaft over het algemeen niet in het verleden van de cliënt en gaat daarnaast niet grondig op de persoonlijke problematiek in. De coach probeert ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk manieren worden gevonden en ontwikkeld die de effectiviteit van cliënt vergroot, waardoor de gestelde doelen worden behaald.  

De therapeut richt zich daarentegen hoofdzakelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem van de cliënt, zoals trauma’s of psychische problemen. Het doel van de therapeut is dat de psychische klachten en het disfunctioneren verminderen zodat het welbevinden van de cliënt hersteld.

Het kiezen voor therapie gaat vaak gepaard met klachten binnen een bepaald gebied waarin de therapeut gespecialiseerd is. Therapie is geschikt voor mensen die te maken hebben met: 
– verslaving
– depressie
– psychische problemen

DUS

De psycholoog of (psycho)therapeut graaft en spit in het verleden, om zo het onderliggende probleem bij de cliënt te achterhalen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een vermindering van psychische klachten en zal het functioneren van de cliënt verbeteren.   

bron:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/54962-verschil-coaching-en-therapie-een-vergelijking.html
http://gortcoaching.nl/verschil-tussen-coaching-en-therapie/

 

 

Heb jij een vraag ?
Stel ze hier.

Jouw bericht

dit veld niet invullen s.v.p.