Zelfvertrouwen

Jezelf terugvinden. Zelfwaardering. Opkomen voor jezelf.
Zelfacceptatie als goede basis voor een gelukkig leven.

Heb je er genoeg van geluk buiten jezelf te zoeken en te denken dat jij het niet verdient?

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en geluk te ervaren. Geluk is niet iets wat je moet verdienen. Geluk is je bestaansrecht. Als je geluk ervaart, je gelukkig voelt, dan straal je dit uit naar je omgeving en word je daar weer gelukkig van. Het is een positieve gelukscirkel. Begin met kleine stappen. Vele kleine stappen worden een mooie lange weg. Geloof dat je het verdient, nù!

 Klik hier voor ons aanbod

Zelfacceptatie, en dan ?

Wat maakt dat je goedkeuring van anderen nodig hebt bij beslissingen?

Als je jezelf niet accepteert, dan twijfel je sneller aan jezelf in situaties waarbij je belangrijke beslissingen wil nemen. Je vraagt heel vaak aan anderen wat ze ervan vinden.

Hoe is het om de mening van andere mensen te accepteren ?

Andere mensen vinden iets van jou, en dat is niet erg. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en ergens zijn eigen oordeel op plakken. Bedenk dat andere mensen jou nooit volledig kennen. Zij kennen niet je hele verhaal, dus een oordeel van welke aard dan ook is altijd ongegrond. Dat wil niet zeggen dat het niet pijn kan doen. De kunst is echter om de positieve stem in je hoofd sterker te maken dan de negatieve stem van anderen. Laat je niet kleineren, laat niet over je heen lopen. Jij weet dat je geweldig bent

Waarom vergelijk je jouw prestaties vaak met anderen ?

Wanneer je moeite hebt om jezelf te accepteren zoals je bent, is het zo dat je anderen vaak veel beter, mooier en slimmer zal vinden. Op die manier is het lastig jezelf terug te vinden en blijft ware tevredenheid meestal uit.

Hoe is het om te accepteren dat je fouten mag maken ?

Iedereen maakt fouten, en iedereen hoort ook fouten te maken. Dingen niet perfect doen is een belangrijk onderdeel van je leven. Want zonder fouten te maken kun je niet leren. Meer nog, je kunt het woord fouten simpelweg vervangen door resultaten. Alles wat je doet leidt tot resultaten. Resultaten zijn niet goed of slecht. Afhankelijk van je doel kun je ze wel wenselijk of onwenselijk noemen.

 

Zet de eerste stap.

Heb jij het ook moeilijk om jezelf te accepteren?  Zeg jij ook “ik ben nu eenmaal zo en dat zal toch nooit veranderen”.

De eerste stap voor om het even welke actie, is jezelf accepteren. Vanuit jezelf accepteren, ontdek je dat je zoveel kracht in jezelf hebt. Van daaruit onderneem jij actie, en dit had je nooit van jezelf  verwacht.
Het is net alsof jij de  juiste knop in jouw systeem hebt ingedrukt, en dat je nu ten volle gaat voor jouw droom.
Het is nooit te laat om meer uit je leven te halen.

Alles begint met de eerste stap.  Eén kleine persoonlijke overwinning zorgt dat jij je waakvlam brandend houdt.
Van daaruit kies jij om verder actie te ondernemen en resultaat te behalen.