Cranio Sacraal Therapie Sessie

Stilte. Rust. Inzicht

Lichaam en geest tot rust brengen.

Soms heeft ons lijf echt extra aandacht nodig.

Merk je op als je aan het praten bent over een issue, dat je niet kan voelen en steeds in die maalstroom van gedachten blijft hangen?

Ja, dit is wat wij mensen veel horen vertellen. Ze willen uit het hoofd, uit die mind en proberen allerhande technieken. Dat lukt voor een tijdje en toch komen ze telkens opnieuw terecht in die maalstroom van gedachten. Daarbij kunnen mensen werkelijk fysieke klachten krijgen. Ons lichaam heeft een eigen taal, en wij hebben diep in ons die wijsheid om daar mee te communiceren. Alleen … hier ligt het probleem: we weten niet meer hoe.

We maken het jou graag gemakkelijk!
Onderstaande knoppen
zijn bedoeld om hier meteen te kunnen betalen.
De knoppen hieronder geven jou de mogelijkheid te kiezen voor
1 sessie, 6 sessies of 12 sessies. Als je start met 1 sessie en je wil een abonnement nemen, dan wordt het bedrag van de eerste sessie in mindering gebracht met de abonnementsprijs.
En verder zijn er nog meer mooie voordelen voor jou!

Cranio Sacraal Therapie en Coaching

Je vraagt je af hoe die combinatie van cranio sacraal therapie en coaching een meerwaarde is.

Dankzij de cliënten en de wetenschap dat lichaam en geest een absolute eenheid zijn, is dit een deel van de Methode Devijfklaver® geworden. Dit is door ervaring dat dit een absoluut werkbare manier is om tot het diepe voelen te komen.

Hoe werkt cranio sacraal therapie ?

Cranio Sacraal Therapie werkt op het cranium (de schedel) tot aan het sacrum (heiligbeen). In de ruggengraat loopt er cranio sacraal vocht, die in ideale omstandigheden net een vlot stromend riviertje is. Bij veel mensen zitten de blokkades aan de schouders, het bekken en nog meer plekken in het lichaam. We brengen het zelfhelend vermogen van het lichaam weer op dreef, zodat het op zijn eigen ritme weer kan gaan stromen. 

Hoe voelt een cranio sacraal behandeling aan ?

Eerst en vooral: deze ervaring is voor iedereen verschillend want wij zijn uniek. Doch dit is wat het meest gebeurt: oor de behandeling kom je in jouw diepe stilte terecht waardoor je een echte ontspanning voelt. De sessie wordt gegeven in absolute stilte. Dit kan voor sommige mensen confronterend zijn waarbij deze manier van werken niet voor iedereen weggelegd is, vooral als deze personen hier nog niet klaar voor zijn.

Hoe combineer je dit met coaching ?

Dit is de unieke mix van Devijfklaver die je gewoonweg moet ervaren. Het kan zo maar zijn dat we starten met een gesprek van bijvoorbeeld 30 minuten en je daarna op de behandeltafel gaat liggen. Ook op tafel laat ik het gesprek ontstaan, en vanuit de rust van het lichaam, komen mensen in stilte of verbaal als ze dat wensen te delen, tot antwoorden waar ze al lang naar op zoek waren. Dit is de kracht van de natuur van het lichaam.

Vertrouw in de wijsheid van je lichaam. 

Ons lichaam is ons enige voertuig in dit leven. Je hoort het vaker: een auto kan je vervangen, een lichaam niet. Ons lichaam zit zo mooi in elkaar, alles is perfect. Het lichaam heeft een zachte stille stem en als je hiernaar luistert en ernaar handelt, dan kan je zaken zoals oververmoeidheid, depressieve gevoelens, een maalstroom van het denken en ja ook een burn out vermijden. 

Hou van je lichaam, je hebt er slechts één

Wij mensen zijn zo kritisch over hoe we eruit zouden moeten zien. Weet je, we zijn helemaal perfect zoals we zijn. Onszelf aanvaarden zoals we zijn is één van de stappen binnen Methode Devijfklaver.®

Gebruik jouw adem als GPS

Observeer verschillende keren per dag hoe het gesteld is met je ademhaling. Als ik dit vraag, geef je je wellicht meteen op de kop. Je weet of je weet het niet, onze natuurlijke ademhaling zit in de buik. Als je niet weet hoe dit gaat, kijk naar een slapende baby. Die hoeven niet na te denken of ze hoog in de borst of in de buik ademen.

Het hier en nu

Door met je lichaam te werken, of je het nu wil of niet, je komt in een soort ontspanning en rust in je lijf en vanuit die soort van tijdloosheid, ben je zo diep aanwezig in het nu. Het nu waar alles goed is zoals het is.

Hoofd, hart en buik

We hebben ons hoofd nodig om te denken. Ons hart leert ons te voelen en onze buik geeft ons de taal van de intuïtie. Vanuit die intuïtie gaan we op een geweldloze manier, los van het ego, communiceren met onszelf  en van daaruit met onze omgeving.

De wijsheid van lichaamstaal

Lichamen kan je lezen ja! Dat leer je bij de Methode Devijfklaver®. Wist je dat lichaamstaal bestaat uit lichaamshouding, intonatie van de stem en daarvan is 5 % verantwoordelijk voor de woorden ? Als je lichaamstaal congruent zijn met wat je zegt, straal je dat naar buiten uit en komen conflicten veel minder op je pad.

Een cadeau voor jezelf of iemand anders!

Graag bied ik jou verschillende mogelijkheden aan om een cranio sacraal therapie coachingsessie te genieten met een persoonlijke lidkaart. De duurtijd van een sessie is 120 minuten. Tijd is nodig voor onze mind en ons lichaam om aan te komen, de behandeling en de coaching te beleven en in alle rust huiswaarts te keren.

 

  • 1 sessie
  • 6 sessies op te nemen in 6 maand
  • 12 sessies op te nemen in 18 maand

 

 

Heb jij een vraag ?
Stel ze hier.

Jouw bericht

dit veld niet invullen s.v.p.