Jezelf accepteren is stilstaan bij jouw essentie.

Innerlijke Rust. Nieuwe Inzichten. Daadkracht.
Zelfacceptatie als basis voor een gelukkig leven

Heb je er genoeg van geluk buiten jezelf te zoeken en te denken dat jij het niet verdient?

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en geluk te ervaren. Geluk is niet iets wat je moet verdienen. Geluk is je bestaansrecht. Als je geluk ervaart, je gelukkig voelt, dan straal je dit uit naar je omgeving en word je daar weer gelukkig van. Het is een positieve gelukscirkel. Begin met kleine stappen. Vele kleine stappen worden een mooie lange weg. Geloof dat je het verdient, nù!

 

Klik hier voor ons aanbod

 

Zelfacceptatie, en dan?

Wat maakt dat je geen innerlijke rust ervaart?

Als je jezelf niet accepteert, dan twijfel je sneller aan jezelf in situaties waarbij je belangrijke beslissingen wil nemen. Je vraagt heel vaak aan anderen wat ze ervan vinden.

Hoe is het om de mening van de ander te accepteren?

Andere mensen vinden iets van jou, en dat is niet erg. Iedereen mag zijn eigen mening hebben en ergens zijn eigen oordeel op plakken. Bedenk dat andere mensen jou nooit volledig kennen. Zij kennen niet je hele verhaal, dus een oordeel van welke aard dan ook is altijd ongegrond. Dat wil niet zeggen dat het niet pijn kan doen. De kunst is echter om de positieve stem in je hoofd sterker te maken dan de negatieve stem van anderen. Laat je niet kleineren, laat niet over je heen lopen. Jij weet dat je geweldig én uniek bent.

Van waaruit vergelijk je wat jij presteert met de prestaties van de ander?

Wanneer je moeite hebt om jezelf te accepteren zoals je bent, is het zo dat je anderen vaak veel beter, mooier en slimmer zal vinden. Op die manier is het lastig jezelf terug te vinden en blijft ware tevredenheid meestal uit.

Hoe is het om te accepteren dat je fouten mag maken?

Iedereen maakt fouten, en iedereen hoort ook fouten te maken. Dingen niet perfect doen is een belangrijk onderdeel van je leven. Want zonder fouten te maken kun je niet leren. Meer nog, je kunt het woord fouten simpelweg vervangen door resultaten. Alles wat je doet leidt tot resultaten. Resultaten zijn niet goed of slecht. Afhankelijk van je doel kun je ze wel wenselijk of onwenselijk noemen.

De eerste stap.

In mijn leven heb ik veel geleerd.  Het leven is eigenlijk heel eenvoudig. Je maakt het vaak ingewikkelder dan het nodig is. Je weet nù zo zeker dat je meer uit je leven wil halen. Talloze boeken beschrijven de issues waar veel mensen mee worstelen: op zoek naar zichzelf, knagende onzekerheid, voortdurende zelftwijfel, problemen met zelfacceptatie, moeilijkheden met goede communicatie en van zichzelf houden, dit alles lijkt voor hen onmogelijk. Blijf je hangen in het verleden ? Dit kan een excuus zijn om niet naar jezelf en je leven te kijken.
In je hoofd wéét je dat alles begint bij jezelf en de enige die hier volle verantwoordelijk in draagt, ben jijzelf. Haal alle franjes weg en kijk eerlijk naar jezelf. Herontdek je ware zelf, wees gelukkig met jezelf en creëer een nieuw zelfbeeld. Maak deze beslissing. Ga ervoor, en geniet van het onderweg zijn.