De Corona tijd doet wat met je, toch? Je moet op bepaalde plaatsen verplicht een mondmasker dragen, en daarbij mag je je vrienden niet meer aanraken. De helft van je gezicht is verstopt. Vraag jij je ook af of je voor Corona tijd jezelf toonde zoals je bent?

Droeg ik voor Corona tijd een masker?

Het is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Mensen met maskers op, in alle kleuren. Op straat, in de winkel, in de bus of tram, en zelfs in de auto houden veel mensen hun masker nog op. Ben jij ook misschien wel of niet tot de vraag gekomen: “Droeg ik voor de Corona tijd misschien ook wel een masker, figuurlijk dan?” Het ultieme doel van deVijfklaver®? Ervoor zorgen dat jij kan worden wie je werkelijk bent zonder alle verhalen, maskers en mist om je heen.

Merk op als je boodschappen doet, en je ziet een mama of papa met een kind bij hun jonge kind. Observeer hoe het kind kijkt naar je. De oogjes stralen niet en sommigen worden zelfs bang. Jonge kinderen begrijpen niet waarom grote mensen dit “ding” dragen. Hoe kan je uitleggen aan een meisje van 3, die naar opa toe rent als hij in de tuin op afstand op bezoek gaat,  hij zijn handen in de broekzakken houdt? Het kleine meisje stopt abrupt en kijkt verlegen naar opa, en begrijpt er niks van….

 “The irony of life is that those who wear masks often tell us more truths than those with open faces.”   ~ Marie Lu

Een masker op de werkvloer

Je durft je eerlijke mening niet te geven op de werkvloer?
Je voelt je vaak onzeker?
Je doet je anders voor dan hoe je echt bent?
Je baas blijft je meer en meer werk geven, en jij durft geen nee zeggen?

Dan moet ook jij dringend meer jezelf durven zijn en je grenzen trekken! En coaching kan hierbij helpen!

Dag in, dag uit een rol spelen of masker dragen door je anders voor te doen om aan anderen hun verwachtingen te voldoen, kost niet alleen veel energie maar het brengt ook een enorme dosis vermoeidheid en stress met zich mee. Je authentieke zelf verbergen kan bovendien aanleiding geven tot mentale of zelfs fysieke klachten zoals rugpijn of migraine.

De online en wandel coaching bij deVijfklaver® is van die aard dat ik samen met jou alle verhalen, vooroordelen en negatieve gedachten die je over jezelf hebt, help weghalen. Zo zorgen we ervoor dat je ware identiteit weer tot uiting komt.  Je grenzen trekken is een heel belangrijke sleutel in dit verhaal. Op het moment dat je dit patroon ontdekt, zullen er deuren voor je open gaan, zal je mogelijkheden zien om je leven te transformeren en om stappen te zetten waar je al lang van droomde. De transformatie van je persoonlijke en je zakelijke leven is dan een feit. Stap voor stap, zo gaan we aan de slag. Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten! 

Tijd voor nieuwe inzichten

Het is half maart 2020. We komen terecht in een nooit gezien lock down. Behalve als we in de zorg werken, moeten we thuisblijven. Voor vele mensen is dit moeilijk, eenzaam. Ze missen hun collega’s en de energie op het werk. Bij andere mensen is dit een verademing en vaak het besef dat ze jarenlang over hun grenzen hebben laten gaan. Misschien ben jij ook zo iemand: je beseft dat het zo niet verder kan zoals voor Corona tijd. En dan komt de aap uit de mouw: we zijn derde week mei 2020 en je baas vraagt om halve dagen te komen werken. Je durft hem niet zeggen dat je het niet langer zo wil, ook al heb je jezelf voorbereid het écht uit te spreken. Maar uit gewoonte zeg je weer die grenzeloze JA . Daar zit je weer op die molen. Huilend rij je na je eerste halve dag naar huis en besef je: “Dit wil ik niet meer!”

Wil jij ook leren hoe je je grenzen kan trekken? Hoe die nee naar, in dit geval je baas, een JA is tegen jezelf? Tegen je leven? Dat je deze situatie niet langer pikt? Wil je die deur naar wat jij echt wil voor jezelf, openen met je eigen sleutel? Dan sta ik als coach graag voor je klaar. Ik vind het geweldig om met je samen te werken! We werken in deze tijd online of in de vorm van wandel coaching.

 

 

 

 

Wil jij ook leren hoe je 100 procent jezelf kan zijn? Hoe je je niets meer kan aantrekken van de mening en verwachtingen van anderen maar je authentieke zelf kan (her)ontdekken? Wil je die deur openen met je eigen sleutel? Dan sta ik als coach graag voor je klaar. Ik vind het geweldig om met je samen te werken!

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met mij via https://www.devijfklaver.be  

Boek 2 afspraken zodat je 60 minuten  met mij in gesprek kan gaan. Je bent welkom via een zoom meeting online of live in de praktijk van  Devijfklaver®.