Liefde voor jezelf ontwikkelen

door aug 16, 2018Uncategorized

Jezelf leren graag zien

Liefde voor jezelf ontwikkelen, zou ik graag zelf benoemen als opnieuw liefde voor jezelf ontwikkelen.
Als kleine dreumes, in een omgeving waar je wordt aangeraakt, aangemoedigd denk je hier niet over na. Je houdt van jezelf. Je bent de wereld.
Je bent jij.
Vanuit mijn eigen ervaring die ik graag met je deel, heb ik een switch gevoeld toen ik naar het eerste leerjaar ging. En toen ik het jaar best zou overdoen, omdat ik veel ziekjes was geweest. Ik voelde me dat moment niet goed genoeg. Ik vond het vreselijk dat er niet aan mij werd gevraagd: “Caroline, wil jij bij je vriendinnen blijven of een jaar overdoen?” Dit moment was er één van een verandering waar ik de jaren nadien mee heb gewerkt. Dit is zo belangrijk voor ouders en begeleiders om kinderen, ook al zijn ze klein van gestalte, mee te betrekken in grote beslissingen voor een kinderleven.

Deze quote van Charlie Chaplin is zo sprekend passend bij houden van jezelf. Het past bij “jezelf leren graag zien”.
Hoe je dat leert, hoe je daar een weg in aflegt. En dat deze weg okay is !
We zijn soms zo hard met onszelf. We willen alles snel “opgelost”. Doch er valt niks op te lossen, er valt niks te fiksen!

We voelen ons vaak alleen en onbegrepen in onze eigen wereld. Een leraar van mij vertelde eens: “Mensen voelen zich vaak alleen. Alleen hebben wij miljoenen cellen in ons lichaam. Hoe is het mogelijk dat mensen zich dan alleen voelen ? Ze zijn niet alleen.”

Dit is me altijd bijgebleven. Gemakkelijk gezegd, ik begrijp het wel dat je misschien nu even je wenkbrauwen fronst. Wat ik wel weet, is dat je als je die miljoenen cellen waaruit jij bestaat, niet alle liefde geeft … hoe moet het van verder ? Beslis je om voor de liefde voor jezelf te kiezen of laat je deze liever afhangen van zaken, gebeurtenissen, mensen buiten jezelf ? Deze laatste opsommingen zijn onderhevig aan veranderingen. Mensen komen en gaan. Gebeurtenissen die we heel goed vinden, kunnen plots veranderen. En wat dan ? Ik vertaal een citaat van Charlie Chaplin dat je verder onderaan in het Engels kan lezen.

Toen ik van mezelf begon te houden, bevrijdde ik mezelf van alles wat niet goed voor mij was – bezit, mensen, dingen, situaties en alles wat me neerhaalde en me verwijderde van mezelf.
Eerst benoemde ik deze houding als gezond egoïsme.
Vandaag is het Liefde voor Mezelf.
Charlie Chaplin

Charlie Chaplin

Acteur

Kleine dingen die jou gelukkig maken

Wanneer we op zoek zijn naar geluk, dan gaan we vaak meteen grootse dingen willen hebben of bereiken. We gaan ervan uit dat we dan gelukkiger zullen zijn, en onszelf liever zien omdat we die doelen dan bereikt hebben. En toch, het begint bij de kleine dingen die ik als groot benoem.
Het kleine meisje dat daar zo mooi staat te wachten op haar mama. De schoonheid van het moment, de kracht van eenvoud van dit mooie kind. Wanneer je dergelijke “kleine” zaken ziet, en je bent attent hoe je lichaam reageert dan word je hier blij van. Zogezegd zomaar uit het niks. En dat is niet niks, de schoonheid van het leven in de kleine zaken waarderen.
Dat is liefde voor jezelf, en dichtbij jezelf zijn. Observeer hoe het is voor jou, en ik wed erop dat je je blij voelt en zomaar kan zeggen : “Dit is liefde, o ja, ik hou wél van mezelf maar ik zoek het meestal te ver”.

Kijk een halve meter om je heen, en merk op wat je gelukkig kan maken. Tover een glimlach om je mond en leef de liefde voor jezelf. Zoek het dichtbij jou. Dat is krachtig en daarmee inspireer jij jouw omgeving.

Liefde voor jezelf ontwikkelen betekent dat je bewust kiest voor jezelf.

Caroline

Positieve Energie

Liefde voor jezelf ontwikkelen betekent dat je bewust kiest voor jezelf. Het betekent dat je stopt de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen, door bijvoorbeeld steeds goedkeuring nodig te hebben van anderen.
Geef goedkeuring aan jezelf en laat je omringen door mensen met positieve energie. Laat je besmetten met positieve energie en besmet er op jouw beurt andere mensen mee!
Weet dat er  altijd twee kanten zijn zoals de zon en de maan, yin en yang, donker en licht.

Perfectionisme en ongeduld zijn hier de killers waar jij absoluut niet voor wil kiezen.
Geef onvoorwaardelijke liefde aan jezelf! Stop met zoeken, neem de spiegel en kijk naar jouw mooie zelf die steeds in ont-wikkeling is.

Wil jij leren van jezelf te houden ?
Wil jij leren meer van jezelf te houden ?
Wil jij leren meer uit je leven te halen ?
Wil jij leren positiever te kijken naar jezelf ?
Wil jij leren te stoppen met denken denken denken en wil jij in actie komen ?
Wil jij stoppen jouw tijd te verliezen, jouw kostbare tijd ?

Wil jij jouw leven in handen nemen ?

Maak hier een afspraak.

Je kan je hier inschrijven voor de maandelijkse inspiratiebrief. 

Blijf op de hoogte van de activiteiten en het aanbod van Devijfklaver®