De natuur als coach

Vertragen. Verwonderen. Onderscheiden
Kom tot rust en inzicht in de natuur.

Merk je op dat je zo vaak in je hoofd zit en moeite hebt om te voelen welke stappen je nodig hebt in je leven om te evolueren? 

Wij mensen zijn niet gemaakt om lang en veel stil te zitten. Hierdoor gaan we niet zo veel voelen wat we echt nodig hebben. We vinden het lastig om te weten of we nu naar ons hoofd moeten luisteren en we hebben een oordeel over ” voelen” of “naar ons hart luisteren”. We vragen ons af of dit niet voor de “softies” is en of we dan wel nog met ons voeten op de grond staan. 

Hoe vind je antwoorden in de natuur? 

Hoe kan je antwoord vinden op je vragen in de natuur?

Door in beweging te komen, ga je automatisch positieve hormonen in je lichaam aanmaken. Je hoeft je niet in te spannen om niet te denken, het ontstaat gewoonweg door te bewegen. 

Welke vragen kan ik stellen als ik buiten stap in de natuur?

Alle vragen waarvan jij een antwoord op zoekt, en denkt dat het onmogelijk is. Je geeft de moed op, en net door het loslaten van een antwoord te willen, komt er een oplossing voor jouw vraag. 

Waar in de natuur moet ik dan gaan?

Daar wij je goed voelt: in het bos, de zee, het park en het kan ook je tuin zijn! Als je maar uit je fysieke stilstand komt, beweeg je lijf! Hoe meer je dit gaat doen, hoe meer je lichaam hiernaar zal verlangen.

Hoe ben ik zeker dat ik een juist antwoord vind op mijn vraag?

Het klinkt misschien gek, maar dat weet je zonder het meteen te kunnen benoemen. Ons lichaam is zo wijs en het leert ons in ons voelen te gaan, en ons diep weten. 

Durf te vertrouwen op jouw intuïtie

Als jij meer en meer naar je intuïtie luistert, gaat je leven meer stromen. JE ervaart jezelf in een flow. Bij uitdagingen leer je rustig te blijven, aandacht te geven aan je adem en je hart. Het geeft jou een diepe tevredenheid.

Groei in zelfvertrouwen en kom voor je eigen mening op.

Leren opkomen voor je eigen mening doe je op een verbindende manier. Assertiviteit heeft niet te maken met agressieve taal.  Wil jij echt begrepen worden, dan is het belangrijk om op te komen voor jouw eigen mening.

Geloof het of niet, jouw eigen mening uiten geeft energie !

Je ontwikkelt hierdoor een positief zelfbeeld en jouw ogen stralen vertrouwen uit en goesting om je leven in eigen handen te nemen. Oefening baart kunst, spreken is goud. Jezelf uitdrukken in jouw unieke identiteit inspireert anderen !

Leer op elk moment in je leven duidelijker communiceren.

Pak jouw uitdagingen aan en groei ! Een mens is gemaakt om te groeien en het allerbeste uit zichzelf te halen. Een mens is gemaakt om op weg te gaan en zich te verbinden met anderen. Duidelijk communiceren is ook oprecht leren luisteren.

Breek los uit de gevangenis van de taal.

Doorbreek de behoefte om te voldoen aan de mening van anderen. Als jij snel antwoorden wil geven in een situatie, ben je vaak niet in verbinding met jezelf. Vertragen in denken is hier de sleutel.

Maak van jouw communicatie een win-win verhaal. Altijd.

Respecteer elkaars eigenheid en luister met volle aandacht naar elkaar. Van daaruit filter je samen een win-win oplossing. Pas dit toe voor nu en altijd.

Caroline jouw coach

Geloof me, jaren geleden zat ik zelf constant in mijn hoofd. Voelen dat was voor watjes. Het is een evolutie geweest in mijn leven dat ik echt een gevoelsmens ben, en ook hooggevoelig ben. Ook op het woord hoogegevoelig had ik een enorm oordeel. Mensen in een hokje plaatsen, dat was het voor mij. Tot ik een boek las over hooggevoeligheid! Het was net alsof het over mij ging. 
Voor mij is de natuur mijn Moeder. Moeder Natuur, die altijd mooi is, zelf met verdorde en afgebroken takken in het bos. Zelfs met dode bomen en modder op de bosweg. Ik heb leren kijken in de natuur. Gewoonweg gaan zitten, en kijken. Vertragen, verwonderd zijn, diepe inzichten krijgen.

Ja ik vond mezelf terug in de natuur, en dat wil ik ook voor jou! 

 

Neem de eerste stap naar jezelf.

Dagtraining “Natuurlijk Communiceren”

Resultaat van deze opleiding is durven uitkomen voor je eigen mening. Je krijgt inzichten in jouw belemmerende overtuigingen. Met een heldere syllabus uitgewerkt specifiek op dit onderwerp,  met realistische voorbeelden in een vertrouwelijke groep.  Een gezonde lunch inbegrepen en gezonde snacks in de pauzes.  Inbegrepen een terugkomnamiddag.

495€

Meer info

Een interactieve dag afgewisseld met theorie en praktijk over duidelijke communicatie. Je krijgt een syllabus mee van de materie die je kan blijven gebruiken. Het is een basis die we leggen rond duidelijke communicatie waarin ook durven opkomen voor je mening, duidelijker en krachtiger leren communiceren, aan bod komen. In comfortabele situaties is het dikwijls gemakkelijk om je te uiten, en hoe doe je dit in uitdagende situaties ? Je brengt je praktische dagelijkse voorbeelden in en daar gaan we mee aan de slag.

Weekend “Zonder franjes jezelf tonen.”

Laten zien wie jij bent, vraagt niet dat jij nu helemaal van jezelf houdt. Het vraagt niet dat jij vol zelfvertrouwen bent. Het vraagt niet of jij voor jezelf en je mening durft opkomen. Het vraagt wel dat tikkeltje “goesting” om aan jezelf te denken toen je een kind was en lekker jezelf was zonder nadenken. Een boost groei weekend gegarandeerd.

697€

Meer info

Vind jij het belangrijk om zelfvertrouwen op te bouwen ? Wil jij graag zelfzekerder overkomen ? Wil jij graag mensen ontmoeten die dezelfde struikelblokken hebben als jou ? Door samen te zijn, merk je op dat je niet alleen bent met jouw problemen. Het geeft een enorme steun aan elkaar en geeft vertrouwen.  Vaak merk je op dat je niet alleen bent met jouw drang naar perfectionisme. Door dit te leren relativeren, maak je jezelf meer weerbaarder. Ook hier weer altijd praktische oefeningen, met respect voor ieders eigenheid. Tools voor jouw leven is wat je hier mee krijgt.

Heb je interesse in één van mijn diensten of wil je graag meer informatie?

Neem vandaag nog contact op met mij, ik ben er voor jou! Jouw transformatie coach Caroline.

Jouw bericht
dit veld niet invullen s.v.p.